Érd,Kis-Duna utca 7-9.

A Honda visszatér a Forma-1-be

Hír megjelenése: 2013.07.01
Tokió, Japán, 2013. május 16. – A Honda Motor Co. Ltd. a mai napon bejelentette, hogy 2015-től az angliai székhelyű McLarennel karöltve visszatér az FIA Forma-1 (F1) világbajnoki sorozatba.
A megállapodás értelmében a Honda fejleszti, gyártja és szállítja a komplett erőforrásokat, beleértve a motort és az energia-visszanyerő rendszert, míg a McLaren a karosszéria fejlesztését és gyártását végzi, valamint irányítja az új csapatot, a McLaren Hondát.
2014-től, az új F1-es szabályok szerint 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltéses V6-os motorokkal versenyeznek majd, energia-visszanyerő rendszerekkel kiegészítve. Ezen erőforrás-technológiák versenyzésen keresztüli fejleszthetőségének lehetősége központi szerepet játszott a Honda F1-es visszatérésében. Történelme során a Honda mindig is elszántan dolgozott a belsőégésű motorok hatékonyságának javításán, 1999-től pedig úttörője volt a hibrid- és üzemanyagcellás rendszereknek, vagyis az alternatív energiamenedzselési megoldásoknak. A Forma-1-ben való részvétel az új szabályok miatt tovább gyorsítja majd ezen technológiák fejlődését. Ezen felül a Honda mérnökeinek új generációja tapasztalhatja meg az autósport csúcsának szépségeit és kihívásait.

Honda Érd - Autócentrum Szabó
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
Nyitva tartás
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk